Når jeg skriver på dansk, er det tit nødvendig at skrive på fransk eller engelsk først. Det hjælper meget med at forklare synspunkterne.

Bagefter, når jeg er klar med hvad jeg vil skrive, så begynder jeg på dansk. Normalt ville jeg gøre det lige med det samme, men det er ofte for svært.

En dag, da jeg var ved at skrive en jobansøgning, begyndte jeg at skrive hvad jeg virkelig havde lyst til, uden at tænke. Den slags ting man siger ikke til en HR direktør.

Her kan du læse brevet.


Goddag

Da jeg kiggede på jeres hjemmeside blev jeg vældig inspireret, særligt da jeg nåede til siden om superhospitalet, som I bygger med et væld af teknikker, der kan måle sig med det gamle Egyptens faraoer. Derfor ønsker jeg at søge en stilling hos jer.

Jeg har allerede en masse erfaring og kompetencer, som kunne være et plus for jeres team.

På det professionelle plan har jeg arbejdet på en af verdens mest berømte atomforskningsinstitutioner under afviklingen af deres nuklæare anlæg. Jeg arbejdede især med den bygning, der lagde tag til de skæveste forskningsprojekter, som jo bestemt var sværest at dekontaminere forsvarligt. Jeg bidrog aktivt til projekterne med idéer, nye synspunkter og deltog tilmed i definitionen af en bedre procesmetodologi. På den måde lærte jeg samtidig en masse om gruppearbejde, også i grupper med meget alsidige kompetencer, men også på storstilede projekter, både omfangsmæssigt, tidsmæssigt og budgetmæssigt.

Denne institution er også berømt for sine proceduremæssige opgaver og komplicerede beslutningsgange. Derfor føler jeg mig klar til at arbejde på forskellige projekter til trods for møder, ledere og erhvervsbureaukrati.

Pa det personlige plan har jeg på bare to år lært et af de sværeste sprog i verden (nemlig dansk), fundet et lavtlønnet fleksibelt job der tillader mig at bo her mens jeg søger efter et, der svarer bedre til mine kompetencer, og cykler byen tynd, dvs. ca. 150 km om ugen.

På trods af tvivl og stor besvær lykkedes det mig at udvise gåpåmod.

Jeg synes derfor, at jeg er en dygtig person med en masse af beslutsomhed, og et reelt aktiv for jeres virksomhed.

Det er i hvertfald, bedre at have mig på jeres hold i stedet med hænderne i skødet frem for hos jeres konkurrent, hvor I utvivlsomt ville få kamp til stregen!

Desuden er jeg en åben person med en god portion humor, hvilket I kunne regne jer til, da I læste ovenstående.