Her skal jeg forklare om mit nye job. Jeg hørte et par gang at mange Danskere finder deres job per serenpiditet og er har vi en spændende eksempel. Det hele er så absurd, jeg vil ikke tro på det selv hvis ikke jeg havde oplevet det.

September 2023

I september 2023 begyndte jeg på et nyt deltidsjob hos Panel Trade, en mindre virksomhed specialiseret i levering af lette bygningselementer. På grund af denne deltidsstatus modtager jeg stadig dagpenge, hvilket supplerer min indkomst.

Inden for virksomheden har jeg til opgave at udføre ingeniørberegninger og skrive teknisk dokumentation for de elementer, Panel Trade leverer. Denne dokumentation er faktisk ret standardiseret. Nummereringen af dokumenter, deres titler og filnavne følger fx en dansk faglig standard. Derudover forbliver mange tekstblokke ens fra det ene projekt til det andet.

Så det burde være muligt - og endda gavnligt - at scriptere det.

Januar 2024

Jeg har længe ønsket at arbejde med LaTeX , men jeg har aldrig haft muligheden. LaTeX er et system til sammensætning af dokumenter af høj kvalitet. Det passer perfekt til min måde af arbejde og tænke på, da det lægger vægt på logik, dokumentstruktur og standardiseret formatering, hvilket er essentielt for mig. Det tillader også nemt indarbejdelse af matematiske formler og symboler, såsom græske bogstaver.

Et teknisk dokumentationssystem i LaTeX er derfor ideelt. Eurocodes med græske bogstaver og formler alle steder.

Derfor begyndte jeg i januar 2024 at skabe skabeloner ved hjælp af LaTeX.

Februar 2024

I February 2024 beslutter min chef, Peter, at tage et kontor i et kontorfællesskab i Brabrant. Samtidig præsenterer jeg ham for mit LaTeX-rammeværk.

Han er fuldstændig overvældet, især når han ser jeg producerer al projektets dokumentation på mindre end et minut.

Nogle dage senere, inden for dette kontorfællesskab, møder jeg Nile som også er bygningsingeniør, som har startet sit eget rådgivningsfirma, Rivernile.

Nile -> River Nile… hahaha

Han arbejder i bund og grund med de samme opgaver som mig: udarbejdelse af teknisk dokumentation og strukturelle beregninger, men mens mine dokumenter er maksimalt tyve sider i alt, kan hans let nå op på 80 eller 100 sider.

Han ser mine LaTeX-filer og siger til mig:

Hej, jeg har filer ligesom disse, kunne du hjælpe mig med at arbejde på dem?

Lige en lille smulle uforventet…

Vi diskuterer, hvordan vi kan formalisere dette samarbejde. Jeg forstår hurtigt, at hans firma i øjeblikket har alt for ujævn arbejdsbelastning. Derfor er det umuligt for ham at ansætte mig, hverken på fuld tid eller på deltid.

Han foreslår, at det ideelt set ville være bedst, hvis jeg registrerer en enkeltmandsvirksomhed. Peter havde også nævnt denne løsning flere gange og foreslået muligheden for at arbejde direkte for nogle af hans andre kunder, som også har brug for at løse nogle ingeniør-opgaver.

Jeg har sjældent set mig selv som en iværksætter, så idéen om at starte min egen virksomhed begejstrer mig ikke særligt. Men her har jeg en god chance for at komme ud af ledighed. Så lad os gøre det.

Jeg undersøger, hvordan virksomhedsoprettelse fungerer her og noterer mig, at det bedste er at starte virksomheden den første dag i måneden.

Samtidig forsøger jeg gentagne gange at drøfte med Peter, hvordan vores aftale skal fortsætte.

Fredag den 1. marts 2024

Fredag den 1. marts anmoder jeg om et CVR-nummer på virk.dk til en enkeltmandsvirksomhed.

Jeg gør dette specifikt den dag for at fortsætte med at modtage dagpenge for marts måned. Lad os ikke være alt for dumme her, jeg har ingen sikkerhed for, at det vil lykkes, så det er bedst at holde sikkerhedsselen på.

Mandag den 4. marts 2024, kl. 10:00

Jeg modtager en e-mail, der bekræfter, at jeg har fået mit CVR-nummer. Jeg er nu selvstændig.

Samtidig snakker jeg med Peter om hvordan vi vil håndtere situationen, da jeg sigter mod at fortsætte med at arbejde på deltid hos ham samtidig med, at jeg arbejder for Nile og måske andre som freelancer.

Mandag den 4. marts 2024, kl. 12:00

Vi mødes med Nile i kantinen, og han siger ligeud, at han vil ansætte mig på prøve, da hans anden ingeniør har lige opsagt sin stilling.

The joke continue writing itself.

En ny samtale starter for nu at fastlægge, hvordan vi etablerer dette nye samarbejde, og vi bliver enige om, at jeg vil starte en prøveperiode i april (hvor jeg stadig vil modtage dagpenge). Samtidig vil Panel Trade blive en ny fast kunde for Rivernile, hvilket betyder, at jeg stadig vil være ansvarlig for deres tekniske dokumentation.

I løbet af marts måned

Under en samtale i løbet af marts måned med min A-kasse, siger de, at jeg ikke kan opsige mit deltidsjob hos Panel Trade, for ellers vil der være en karantæneperiode på tre uger, hvor de ikke kan udbetale mig dagpenge.

Men da jeg ikke vil have en fast løn endnu, skal jeg finde en anden løsning. Det ideelle ville være, at det var Peter og ikke mig, der afsluttede ansættelsesforholdet.

Og faktisk udløb den tidligere ansættelseskontrakt lige præcis ved udgangen af marts.

Ved du hvad, jeg tror nogen har skrevet mit navn på en lotto seddel uden at sige det til mig.